Uutiset

Jyske yhdestoista Merkki-Mitalicupissa

Ilkka Simola

Jyskeen nuoret yleisurheilijat jäivät kauas perinteisistä asemistaan sunnuntaina Naantalissa käydyssä piirin seurojen 9-, 11- ja 13-vuotiaiden sarjojen paremmuutta mittaavan Merkki-Mitalicupin finaalissa. Kärkiparin muodostivat jo viidennen kerran peräkkäin Turun Urheiluliitto ja Naantalin Löyly mutta Raision Kuula onnistui palaamaan kolmostilalle Salon Vilppaan edelle. Vuosi sitten viidentenä ollut Jyske jäi nyt vahvasti vajaalukuisella joukkueellaan sijaluvulle 11.

Merkki-Mitalicup on Varsinais-Suomen piirin seurojen välinen joukkuekilpailu, jonka finaaliin vuosittain pääsee Seuracupin  piirin osakilpailujen perusteella 12 eniten pisteitä 9-11-13 -sarjoissa kerännyttä seuraa. Tänä vuonna kisaan lähti mukaan kaikkiaan 32 seuraa.

Pohjoislohkosta finaalissa nähtiin myös seitsemänneksi sijoittunut Kalannin Vankka, yhdeksänneksi sijoittunut Uudenkaupungin Kenttäkarhut ja peränpitäjäksi jäänyt Maskun Kataja.

Karsintana olleiden piirin seuracupin yhteispisteissä Jyske oli neljäntenä, joten finaalin lopputulos ei alkuunkaan vastaa tasoa, joka seuralla täydellä kokoonpanolla olisi ollut mahdollista saavuttaa.

Kisassa kilpailtiin 24 henkilökohtaisessa lajissa ja viesteissä. Jyskeestä lajivoittoon ylsivät vain Noel Raiskinmäki 11-poikien 60 metrillä lievään vastatuuleen juostuna erinomaisella ajalla 8,88 ja saman ikäisten keihäässä Peetu Tanhuanpää 30,59 kaarella.

Naantalin Kuparivuori tarjosi kauniit maisemat alkuverryttelyyn Nella Raiskinmäelle, Mila-Marissa Vaskelaiselle, Viola Pärkölle ja Kerttu Matikaiselle. 📷 Riikka Matikainen

Kakkossijan toi Kerttu Matikainen 11-tyttöjen 1000 metrillä ennätyksellään 3.42,19 ja kolmossijan Mila-Marissa Vaskelainen 11-tyttöjen 60 metrillä myös ennätysajallaan 9,46.

Yli 300 nuoren tapahtuma vietiin läpi sateisessa ja syyskoleassa säässä osallistuvien seurojen yhteistyönä. Jyskeestäkin oli mukana yhdeksän talkoolaista.

Seurojen Pisteet

 1. Turun Urheiluliitto 331

 2. Naantalin Löyly 281

 3. Raision Kuula 279

 4. Salon Vilpas 249

 5. Liedon Parma 235

 6. Someron Esa 170

 7. Kalannin Vankka 154

 8. Kaarinan Ura 129

 9. Uudenkaupungin Kenttäkarhut 127

 10. Littoisten Työväen Urheilijat 117

 11. Laitilan Jyske 106

 12. Maskun Kataja 89