Uutiset

Yleisurheilulla menestyksekäs kausi

Ilkka Simola

Jyskeen yleisurheiluväki palasi yhden koronasta johtuvan evakkovuoden jälkeen palkitsemistilaisuuteensa Louhenlinnaan. Tutun juhlapaikan ohella tuttua oli myös kauden yleisurheilumenestys. Avaussanat lausunut jaoston puheenjohtaja Pekka Kuusisto saattoikin hyvillä mielin todeta kauden olleen taas totutun menestyksekäs niin kilpailusaavutusten kuin järjestettyjen kilpailujenkin osalta.

📷 Kari Raiskinmäki. Palkittavia oli jälleen runsaasti, ja palkintopöydällä oli monenlaisia pokaaleja ja palkintoja.

Valioluokka eli nykyterminologialla Ykkösliigan asema saavutettiin nyt 11. kerran peräkkäin. Näin toiminta on jatkunut vakaalla korkealla tasolla seurahistorian pisimmän yhtämittaisen ajan. Valtakunnallinen sijaluku jopa parani yhdellä ollen nyt 46. Varsinais-Suomen piirin seuroista edelle yltivät vain Turun Urheiluliitto, Someron Esa, Naantalin Löyly ja Turun Weikot. Vakka-Suomen lähiseuroista kovassa nousussa oleva Kalannin Vankka löytyy kakkosliigasta kokonaissijaluvulta 88 ja Uudenkaupungin Kenttäkarhut sijalta 109 Suomen 342 luokitellun seuran listalta.

Sen sijaan nuorisotoiminnan tasoa mittaavassa Varsinais-Suomen piirin seurojen keskinäisessä Topline-kilpailussa tuli hienoinen notkahdus sijaluvun pudotessa jo vakiintuneesta neljästä seitsemänteen. Edellä pitkään olleiden Turun Urheiluliiton, Naantalin Löylyn ja Raision Kuulan lisäksi isomman pistesaaliin pm-kisoista keräsivät myös Liedon Parma, Kalannin Vankka ja Salon Vilpas tässä jo neljä vuosikymmentä käydyssä piirin seurojen alle 15-vuotiaiden toimintaa mittaavassa yli 30 seuran kisassa. Piste-ero edelle menneisiin seuroihin oli niin pieni, että muutaman lisäedustajan osanotolla pm-kisoihin asemat olisi säilytetty. Tulipahan tavoitetta ensi kaudelle.

Seuracupmenestys Jatkui

Kauden kilpailullisena kohokohtana oli valtakunnallisen Seuracupin A-finaalin järjestäminen Laitilassa. Vaikka kakkossija kotikentällä saattoi tuntua aluksi pettymykseltä kahden edeltävän vuoden murskavoittojen jälkeen niin kyseessä on kuitenkin erinomaisen hieno saavutus seuran ollessa viidettä vuotta peräkkäin finaalin kolmen parhaan joukossa tässä 11-17 -ikäluokkien alle 10 000 asukkaan paikkakuntien seurojen paremmuutta mittaavassa kisassa. Lisäbonuksena Jyskeelle tuli kehut loistavista kisajärjestelyistä.

Viisi SM-Mitalia

SM-mitaleja saavutettiin viisi. Venla Laiho uusi hopeansa kevään maantiekävelyissä Urjalassa. Mitaliketju jatkui Kokkolassa 15-sarjojen kisoissa Valtteri Valtosen pukatessa kuulassa kakkoseksi ja Aada Vuoriahon heittäessä moukarinsa pronssilukemiin. Hyvinkäällä Verna Vuorela otti pronssia N16 100 metrin aitajuoksussa ja kauden päätteeksi naisten kävelyjoukkue Venla Laiho - Jonna Voronkoff - Maria Antola palasi parin välivuoden jälkeen mitalikantaan 3 x 3000 metrin pronssillaan

Lajeissaan kahdeksan parhaan joukkoon SM-tasolla sijoittuivat myös Ilmari Vuorela, Akseli Hyytiä ja Elias Hyytiä sekä Lotta Metsärinta ja N17-pikaviesti- ja aitajoukkueet, joissa Vernan ja Lotan ohella vauhdista vastasivat Carolina Grönroos , Aamu Airisto ja Kiia Ihanmäki . Kaikkiaan 16 sijoitusta kärkikahdeksikossa ylitti tavoitteen.